Blog

Ik ben een dynamische illustrator. Dus niet zo'n eentje die alleen maar op een stoffig zolderkamertje met weinig licht notitieblaadjes aan het vol kalken is met als hoofdbron het wereldwijde web. Nee. Ik ben een illustrator  dat af en toe van zonlicht en zuurstof houdt. Heel vaak zelfs. Voor inspiratie, klanten, het bezoeken van exposities, beurzen, musea of om een kop koffie  - of biertje - te drinken met gelijkgestemde vrienden binnen mijn vakgebied. Deze ontmoetingen en uitstapjes zijn investeringen voor mijn werk, maar liever zie ik ze als avonturen. Deze avonturen leg ik vast in dit blog. Enjoy!

1. Afstuderen met vlag en wimpel

Van 5 t/m 16 juli 2017 floreerde in de Grote Kerk te Zwolle mijn eindexamenexpositie 'Iets er Tussenin'. Wat: een zelf geïllustreerd, autobiografisch magazine over gender identiteit. Binnen no time stroomde de bestellijst van het magazine vol.

2. Let's do marketing

Tijdens de Eindexamenexpositie van mijn afstuderen in juli 2017 bezocht een freelance marketeer mijn presentatie. Ook bestelde ze mijn magazine. Ze was zo onder de indruk van mijn werk, dat we een maand later samen aan een bak koffie zaten in een cafeetje in Zwolle.

3. Mijn deelname aan het Cross Comix festival

Op zaterdag 21 oktober 2017 zat ik op het Cross Comix festival te Rotterdam live te tekenen op een groot scherm samen met Maaike Hartjes, Abe Borst en Peter Koch!


4. Een nieuwe website!

"Je moet echt een nieuwe website," vertelde marketeer Ghislaine Lesage me. "Met een corporate identity. Die dus niet gaat over je werk, maar over jóu." Een interview volgde met als resultaat een stevig staaltje 'moedertekst' die de rode draad vormde van alle nieuwe content.

5. De jaren '90 stijl van mijn artwork

Kenmerkend aan mijn artwork is de jaren '90 stijl. Wat die stijl nu precies is, wat de échte jaren '9o stijl was en hoe zich deze stijl gevormd heeft in mijn werk, is fascinerend.

6. Expositie Saks Open 2018

Saks Open 2018 is om de hoek! Wederom zal ik dit jaar een tafel hebben en menig van mijn werk daar exposeren en verkopen. Lijkt het je leuk mij in het echt (wow!) te zien en misschien iets van mijn werk mee te nemen naar huis? Kom dan vooral even langs!


7. Think outside the 'boks'

Begin dit jaar heb ik vol enthausiasme gewerkt aan een strip over kickboksen. Dit heb ik in opdracht gedaan voor de sportschool waar ik train. Hoe dit project tot stand is gekomen lees je hier!

8. Cross Comix 2018

CrossComix

Met de Winsterstripbeurs in Lochem nog maar net achter de rug ben ik me alweer aan het voorbereiden op de volgende striptekenbeurs. Aanstaande zondag ben ik te vinden op Cross Comix in Rotterdam! Benieuwd wat er allemaal te doen is en wat ik daar ga doen? Check de website en bestel kaarten!

https://crosscomix.nl/

https://www.rotterdamfestivals.nl/agenda/cross-comix1/