4. Een nieuwe website!

"Je moet echt een nieuwe website," vertelde marketeer Ghislaine Lesage me. "Met een corporate identity. Die dus niet gaat over je werk, maar over jóu." Een interview volgde met als resultaat een stevig staaltje 'moedertekst' die de rode draad vormde van alle nieuwe content.

 

Iedereen die online bereikbaar wil zijn heeft een goeie website nodig. Tot nu toe heb ik mijn werk alleen op sites zoals Tumblr en Instagram gepresenteerd. Marketeer Ghislaine Lesage heeft me er nadrukkelijk op gewezen dat dit niet voldoende is voor mijn online vindbaarheid. Ze heeft gelijk haar handen uit de mouwen gestoken en binnen no time een professionele website voor mij opgezet via Jimdo.

 

Met ‘ruimtevaart’ corporate identity profileer ik mezelf nu niet alleen als striptekenaar maar ook als ruimtevaart fanaticus online. Want diegenen die me een beetje kennen, weten dat ik een diepe passie heb voor alles wat te maken heeft met interstellair. Deze passie leidde er in 2012 toe dat ik even de studie Sterrenkunde heb gevolgd aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Ik vond het heerlijk om tijdens colleges mijn brein te breken over ingewikkelde wiskundige en natuurkundige problemen.

 

Helaas realiseerde ik me al snel dat mijn tweede passie - striptekenen - enigszins verwaarloosd werd. Ik miste het tekenen en kon met mijn studiegenoten ook niet over beeldende kunst praten. Daarom besloot ik te stoppen met de studie en op zoek te gaan naar iets dat beter paste bij mijn behoefte. Zo ben ik bij de opleiding Comic Design uitgekomen.

 

Heb ik Sterrenkunde dan volledig links laten liggen? - Nee. Mijn boeken over Sterrenkunde staan nog steeds op mijn boekenplank op me te wachten. En met mijn studie striptekenen eenmaal afgerond, realiseer ik me opnieuw hoe groot mijn drang is naar kennis. Dus; wellicht pak ik binnenkort toch weer een theoretische studie (Sterrenkunde, Natuurkunde, Genderstudies) op om mijn algemene kennis te verbreden. Tot die tijd zal ik een middenweg moeten zoeken. Misschien eens een strip over ruimtevaart?