3. Mijn deelname aan het Comic Cross festival

Op zaterdag 21 oktober 2017 zat ik op het Cross Comix festival te Rotterdam live te tekenen op een groot scherm samen met Maaike Hartjes, Abe Borst en Peter Koch!

 

Halverwege dit jaar werd ik door collega-striptekenaar Abe Borst getagged in een oproep voor tekenaars om mee te doen aan een live teken event bij het striptekenfestival Cross Comix 2017 in Rotterdam. Zelf was ik vorig jaar bij de eerste editie van Cross Comix en het leek me erg leuk om nogmaals deel te zijn van dit event. Al snel had ik contact met Brand Berghouwer, de contactpersoon van het festival. Tevreden met mijn portfolio voegde hij me toe aan het live tekenen team!

 

Zodoende ben ik me natuurlijk eerst gaan voorbereiden. Dat werd allereerst: nieuwe markers aanschaffen en oefenen met snel tekenen. Tijdens het driedaagse festival zou ik op zaterdag 21 oktober aanschuiven bij het onderdeel Tekendemocratie. Hierbij sneden jonge politici onderwerpen aan  die in Rotterdam actueel waren. Terwijl deze politici met elkaar in discussie gingen, moesten de tekenaars aan de slag. Peter Koch en Abe Borst maakten een beeldende samenvatting van de gesprekken en Maaike Hartjes en ik gaven een beeldende reactie op de gesprekken.

 

De druk tijdens het tekenen was gelijk al hoog. Ik moest snel reageren op de onderwerpen die werden aangekaart en er was weinig tijd om écht goed na te denken over wat ik ging tekenen. Actie-reactie dus. Uiteindelijk heb ik een aantal leuke illustraties gemaakt die op het einde op een groot scherm werden gepresenteerd.


Deze tekenuitdaging was een zeer leerzame ervaring voor mij. Als tekenaar is het belangrijk goed voorbereid te zijn op elke mogelijk tekenopdracht. Daarnaast is snel kunnen reageren en up-to-date zijn met dingen die in de wereld aan de hand zijn, noodzakelijk. Zelf kijk ik uit naar de eerstvolgende Cross Comix en hoop ik dat ik weer deel mag zijn van het team!