Wie ben ik en wat doe ik eigenlijk?

Een Zwolse striptekenaar met een been in de ruimte en een been in de jaren 90’. Ik teken al strips sinds de dag dat ik kon schrijven. Strips zijn vaak een betere vorm van communiceren dan schrijven alleen. Door het elimineren van lappen gitzwarte tekst en het toevoegen van gekke, kleurrijke, panelen met plaatjes, geef ik de lezer een kijkje in de wirwar genaamd mijn brein.

Na het afronden van de studie Comic Design ben ik gelijk als ondernemer begonnen. In september 2017 zette ik mijn bedrijf Vick Fiction op en begon ik met het bijschaven van mijn identiteit als maker. Wat wil ik vertellen? Wie wil ik bereiken? Wat maak ik het liefst? Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? De drang om verhalen te vertellen werd de drijfveer voor het tekenen van mijn strips. Of deze nu als doeleinde hebben om mensen aan het lachen te maken of ze kritisch te laten nadenken over hun positie in de samenleving.

Het stripteken-vak is een beroep dat zichzelf onderscheidt van de andere beeldende-kunsten door de vaardigheden die een tekenaar moet bezitten. Je bent als striptekenaar namelijk zowel verteller als beeldmaker in één. Soms ook filosoof, wiskundige, advocaat (van de duivel), onderzoeker, fotograaf en ga zo maar door. Daarnaast ben je altijd opzoek naar de juiste balans tussen tekst en beeld: hoeveel vertel je door het uit te leggen en hoeveel laat je door het beeld spreken.

 

Ik ben vaak te vinden op striptekenbeuren zoals Cross Comix Rotterdam en Winterstripbeurs Lochem om mijn werk te verkopen en contact te leggen met mede-striptekenaars. Hou mijn agenda in de gaten want wie weet treffen we elkaar!

 

Maakt mijn verhaal je enthousiast? Bekijk dan snel mijn portfolio om mee te weten te komen over mijn strips!