Dit is wat ik maak.

Mijn strips onderscheiden zichzelf op de striptekenmarkt door hun cartoonachtige uitvoering en overdreven tekenstijl. Tegelijkertijd wil ik mensen raken door thema’s aan te snijden die in deze tijd belangrijk zijn. Ik werk graag met veel kleur en verschillende digitale en analoge media.

 

Binnen mijn arsenaal van kunde bevindt zich het volgende:

 

Stripverhalen: Op maat gemaakte strips van 1 tot eindeloos veel pagina’s. Er worden standaardformaten zoals a4 of a3 aangehouden maar hier wijk ik graag van af. De strips kunnen analoog of digitaal worden uitgevoerd, in zowel kleur als zwart-wit.

 

Strookstrips: Strook-strips van 3 of 4 panels. Een compact verhaaltje, meestal één grap of één gebeurtenis, waar aan het einde de boodschap meteen duidelijk is. Handig om een simpele situatie in een klap uit te leggen. Als een verhaal te lang is om in max. 4 panelen samen te vatten raad ik aan het verhaal als stripverhaal uit te laten voeren.

 

Illustraties: Op maat gemaakt Illustraties die een boodschap samen laten komen in één afbeelding. Het formaat wordt bepaald na overleg. Ook deze uitvoering kan zowel analoog als digitaal, en in kleur of zwart-wit.

 

Cartoons: Een strip bestaande uit één panel.

 

 

Uiteraard beperkt ik mezelf niet enkel tot het maken van stripverhalen en illustraties. Ik specialiseer mezelf ook in het schilderen of het schrijven van teksten. Vraagt jouw project om een ander materiaal? Geen probleem! Niets is te vreemd en er is altijd ruimte voor overleg.

 

Benieuwd hoe de stappen van het tekenen van een strip eruit zien? Hieronder zie je een voorbeeld!

 

Stap 1: Schetsen ; Stap 2: Inkten ; Stap 3: Kleuren!

iCOMIC pagina 2 - 2023

De machinist editie 5: Robothond - 2023

Een vrolijke uitnodiging - 2021