Een creatieve tekenles? Dat kan bij VickZie Workshops!

Zie Groenen - Striptekenaar
Zie Groenen - Striptekenaar

 

Sinds 2018 geef ik samen met mede striptekenaar en collega Zie Groenen (@zieeeej) verschillende creatieve workshops waaronder workshops striptekenen door heel Nederland en in België! We halen veel plezier uit het lesgeven aan onze deelnemers en kijken ook altijd wat we van hen kunnen leren. We vinden het erg leuk om onze creativiteit over te dragen aan anderen. Zo hopen we weer een nieuwe generatie tekenaars en kunstenaars te inspireren.

 

Onze workshops zijn voornamelijk gericht op kinderen en jongeren van tussen de 10 en 18 jaar, maar we passen ons aanbod altijd aan op de doelgroep. Dus voor deelnemers die ouder zijn hebben we ook leerzame lessen voorbereid.

 

 

 

We willen met onze creatieve lessen, kunst leuk houden voor iedereen. Daarom passen we onze lessen ook graag inhoudelijk aan zodat ze aansluiten bij de behoeftes en vaardigheden van de deelnemers. We willen graag met je meedenken hoe we ons aanbod kunnen aansluiten op jouw doelgroep.

 

We kunnen altijd rekening houden met eventuele beperkingen van de deelnemers. De lessen kunnen bijvoorbeeld minder theoretisch worden opgesteld, als de deelnemers theorie lastig vinden. Daarnaast kunnen we extra tijd nemen om opdrachten rustig uit te leggen en maken we de stappen binnen de opdracht kleiner zodat iedereen mee kan komen.

 

 

 

Tijdens de workshop striptekenen willen we onze deelnemers graag handvatten bieden zodat ze na de workshop een mooie basis hebben om zelf verder te gaan met het striptekenen. We begeleiden ze door de verschillende stappen van het maakproces van een strip en introduceren ze onder andere aan het ontwerpen van hun eigen personage of (super)helden, het tekenen van een cartoon, het tekenen van een korte strip en het tekenen van een lange strip. We leggen ze uit hoe de structuur van een verhaal is opgebouwd, wat de geschiedenis is van het stripteken vak en leggen ze stapsgewijs uit hoe een personage is opgebouwd.

 

Zie Groenen & Vick Henriquez
Zie Groenen & Vick Henriquez

 

Naast het striptekenen bieden we ook tal van andere workshops aan zoals Leren Schilderen, Komische Collages maken, Schetsboek Maken, Buttons Maken en nog veel meer!

 

We staan er altijd voor open op een lesplan op maat te maken die precies aansluit bij de insteek van jou, je school, bedrijf of instelling. Vraag dus vooral naar de mogelijkheden.

 

We zijn het meest te vinden in Zwolle, Wezep, Arnhem, Brussel en Gent maar we ontdekken graag nieuwe plekken! Dus schroom niet om ons uit te nodigen om naar jouw locatie te komen.

 

 

 

 

 

 

 

Heeft ons verhaal je enthousiast gemaakt? Stuur ons dan een mailtje naar vickzieworkshops@gmail.com voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

 

En hopelijk zien we ze snel bij een van onze leuke workshops!

Volg ons op social media: Instagram